Τέλος εποχής: Η Google ξεπερνά σε αξία τη Microsoft!

google

Μεγάλη μέρα αποδείχτηκε η χθεσινή για τη Google η οποία κατόρθωσε να ανεβάσει την κεφαλοποίηση της στα $249.1 δις και να ξεπεράσει για πρώτη φορά την αξία της Microsoft ($247,2 δις). Παρότι αναστρέψιμη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της, μιας και αυτή τη στιγμή αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο μετά τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Apple.

Σε γενικές γραμμές η απόδοση της Microsoft κυμάνθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα τη χρονιά που διανύουμε με τις μετοχές της να γνωρίζουν άνοδο κοντά στο 20%, ωστόσο το περασμένο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε για πρώτη φορά απώλειες. Στην αντίπερα όχθη, η Google συνέχισε την ανοδική της πορεία και συγκεκριμένα από το τέλος του Ιουνίου οι μετοχές της παρουσιάζονται ανεβασμένες κατά 30%.

Η σημαντική αυτή νίκη της Google σε βάρος της Microsoft μπορεί να μεταφραστεί και ως κυριαρχία του συνεχώς αναπτυσσόμενου Διαδικτύου έναντι των PC. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πέρα από τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο (και φυσικά τα τεράστια έσοδα που εξασφαλίζουν στην εταιρεία οι διαφημίσεις ), η Google βρίσκεται πίσω από το YouTube, τη μεγαλύτερη υπηρεσία video στονκόσμοκαι το πιο πολυχρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα mobile συσκευών.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.