Χρησιμοποιήστε ένα USB drive σαν Κάρτα Εισόδου για τα Windows

Μια καλή τεχνική για να εξασφάλισετε τον υπολογιστή σας είναι με έναν κωδικό πρόσβασης που είναι μεγάλος και περιλαμβάνει αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο να θυμόμαστε το κωδικό αυτό πρόσβασης, και όταν πρόκειται για συχνό κλείδωμα και ξεκλείδωμα του συστήματός σας – ενώ πηγαίνετε σε μία καφετέρια ή σε οποιοδήποτε άλλο μαγαζι – γίνεται αρκετά κουραστικό να πληκτρολογήτετε τον κωδικό πρόσβασης ξανά και ξανά. Υπάρχουν αρκέτες λύσεις να κλειδώσετε με ασφαλή τρόπο τον υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα τα Blue Lock (δωρεάν πρόγραμμα που κλειδώνει το pc σας χρησιμοποιώντας το bluetooth σαν κλειδί)  και Predator  (που παρακολουθεί ένα προ-ρυθμισμένο USB flash drive που κλειδώνει όλο το PC, σε περίπτωση που αφαιρεθεί από την υποδοχή USB) αλλά σήμερα, έχουμε για εσάς μια παρόμοια εφαρμογή, που έχει ως στόχο να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει Windows μέσω ενός USB.

Το Rohos Logon Key είναι μια εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει το USB flash drive σας σε μια κάρτα σύνδεσης, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας από τον χρήστη. Έχει ένα καλό uswer-interface με μια πληθώρα επιλογών και είναι αρκετά εύκολο να το ρυθμίσετε.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα κωδικό με μπερδεμένα γράμματα και αριθμούς χωρίς να χρειάζεται να τους θυμόμαστε για να συνδεθείτε στο σύστημά σας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ γρηγορότερος τρόπος για να συνδεθείτε στα Windows, χωρίς κανείς να πάρει το παραμικρό στοιχείο του κωδικού πρόσβασης. Η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή. Απλά συνδέστε το USB drive σας για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο κουμπί Setup USB Key για να ρυθμίσετε το USB flash drive σας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά την αποθήκευση του κωδικού πρόσβασης, όλα τα δεδομένα χρήστη στo flash drive παραμένουν ανέπαφα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων.

Η εφαρμογή σάς ζητά να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη. Εάν έχετε συνδέσει πολλές μονάδες USB, κάντε κλικ στο κουμπί Change και επιλέξτε εκείνη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μετά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης, κάντε κλικ στην επιλογή Setup USB Key για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η εφαρμογήν αποθηκεύει και κρυπτογραφεί τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας τον AES – 256bit αλγόριθμο, και παραμένει εντελώς κρυμμένη. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή με το Disable Key  κάτω από το  Setup USB Key παράθυρο, και να επαναφέρετε τα πάντα όπως ήταν παλιά.

Η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί κάποιον κύριο κωδικό πρόσβασης για να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής του λαγαριασμού σας, προσθέτοντας έτσι επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Rohos Logon Key προσφέρει επίσης μια πληρωμένη έκδοση, που κοστίζει 32 δολάρια και διαθέτει μερικές επιπλέον επιλογές, όπως Secure 2-factor login, Emergency Logon κλπ. Η εφαρμογή λειτουργεί στα Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και τα Windows 8.  Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε Windows 7 64-bit.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.