Γιατί τα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν και πως μπορείτε να το αποτρέψετε (Μέρος 4ο)

deleted file recovery Γιατί τα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν και πως μπορείτε να το αποτρέψετε (Μέρος 4ο)

Πρόληψη ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων

Αν έχετε απόρρητα δεδομένα στον υπολογιστή σας, όπως οικονομικά έγγραφα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, μπορεί να ανησυχείτε ότι κάποιος θα μπορούσε να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που διαγράφει  αυτόματα τον ελεύθερο χώρο του σκληρού σας δίσκου, γράφοντας άλλα δεδομένα από πάνω. Για παράδειγμα, το CCleaner είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Για να βεβαιωθείτε ότι ένα συγκεκριμένο αρχείο δεν μπορεί να ανακτηθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καταστροφής εγγράφων όπως το Eraser για να το διαγράψετε. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από τη απλή διαγραφή ενός αρχείου, γι ‘αυτό δεν είναι καλή ιδέα να διαγράφετε κάθε αρχείο με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το κάνετε μόνο για τα απόρρητα.

Άλλο ένα εργαλείο, για να αποφύγετε την ανάκτηση των δεδομένων σας, είναι το DBAN (Darik’s Boot And Nuke.) Γράψτε το DBAN σε ένα CD, κάντε εκκίνηση από αυτό, και θα διαγράψει τα πάντα από το σκληρό σας δίσκο, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού σας συστήματος και όλων των αρχείων, αντικαθιστώντας τα με άχρηστα δεδομένα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται να πετάξετε έναν δίσκο στα σκουπίδια και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s