Νέα «άθραυστη» τεχνολογία κρυπτογράφησης

 

Untitled6 Νέα «άθραυστη» τεχνολογία κρυπτογράφησης

Η εταιρεία DeTron δημοσίευσε μία διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας προκαλώντας στην αποκρυπτογράφηση ενός μυστικού κώδικα που θεωρείται «άθραυστος». Η κρυπτογράφηση έχει γίνει με Quantum Direct Key (QDK), μια τεχνολογία ταυτοποίησης με στόχο την εξάλειψη των πολλαπλών κωδικών πρόσβασης για τις υπηρεσίες cloud και τις εφαρμογές web.

Η DeTron χαρακτηρίζει τον κωδικό “εικονικά άθραυστο”, γι’ αυτό και προκαλεί όποιον θέλει να δοκιμάσει να τον «σπάσει». Η πρόκληση διαρκεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου όπου γίνεται η παρουσίαση της πρώτης QDK-enabled συσκευής, για τη χρήση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και για την αντικατάσταση του Digital Rights Management (DRM) για την προστασία υλικού με πνευματικά δικαιώματα ή άλλες μορφές ψηφιακών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, η εταιρεία θα αποκαλύψει το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα την ίδια μέρα.

Αντίστοιχα με την αύξηση των υπηρεσιών cloud κυρίως για τις επιχειρήσεις, οι καταναλωτές επίσης χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων αγορών,  παρακολούθηση ιατρικών αρχείων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, καθώς και την αποθήκευση φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων, για να αναφέρουμε μόνο μερικές καθημερινές χρήσεις.

Προφανώς η χρήση των υπρεσιών cloud στις καθημερινές μας εργασίας, καθιστά τους χρήστες στο σύνολό τους πιο ευάλωτους από ότι ήταν πριν και αυτό απαιτεί ακόμα πιο ισχυρές τεχνολογίες ταυτοποίησης.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s