Η AMD θα κατασκευάσει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM για servers

 

H AMD προχωράει σε μία συνεργασία που για πολλούς αποτελεί έκπληξη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μία ιστορική στιγμή για την εταιρεία, αφού προτίθεται να διαθέσει ARM επεξεργαστές για servers. Η AMD ανακοίνωσε πως στους διαθέσιμους Opteron επεξεργαστές για servers που διαθέτει, αρχιτεκτονικής x86 θα προσθέσει και 64bit SoC αρχιτεκτονικής ARM το 2014, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία.

Οι νέοι επεξεργαστές θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί ενεργειακά, αφού η ARM έχει τη σχετική τεχνογνωσία και για το λόγο αυτό η AMD τους προορίζει για «mega data centers«, αλλά και εγκαταστάσεις cloud υπηρεσιών. Τους υπάρχοντες Opteron, θα συνεχίσει να τους διαθέτει για απαιτητικές εφαρμογές, όπως τρισδιάστατα γραφικά και βίντεο.

Στη σχετική ανακοίνωση δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τους επεξεργαστές. Οι δύο εταιρείες είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Συστήματος Ετερογενούς Αρχιτεκτονικής (Heterogeneous System Architecture Foundation) και τους τελευταίους μήνες διευρύνουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s