Ο διευθυντής της CIA, παραιτείται μετά από σκάνδαλο όταν άνοιξαν το Gmail του

Ο διευθυντής της CIA, David Petraeus ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά από μόλις ένα ενάμιση χρόνο στη υπηρεσία του. Ο Petraeus, ένας πολύ παρασημοφορημένος στρατιωτικός ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του πόλεμου του Ιράκ το 2003. Σαν αιτία για την παραίτηση του αναφέρεται μια εξωσυζυγική σχέση που είχε. Σιγά σιγά όμως αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση που οδήγησε στην παραίτηση του Petraeus. Όπως περιγράφεται στην εφημερίδα Wall Street Journal, η υπόθεση Petraeus ανακαλύφθηκε όταν το FBI κατάφερε να έχει πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό Gmail του Petraeus.Το FBI, για άγνωστους λόγους, πίστευε ότι και κάποιος άλλος εκτός του Petraeus έκανε προσπάθειες να αποκτήσει πρόσβαση στο Gmail λογαριασμό του, και διέταξε την έρευνα. Η παρακολούθηση των προσωπικών e-mail του Petraeus οδήγησε στην ανακάλυψη από το  FBI, ότι ο διευθυντής της CIA διατηρούσε παράνομη σχέση.

Αυτή η είδηση εγείρει πολλά σημαντικά ερωτήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να απαντηθούν, για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και ένα από αυτά είναι: γιατί το FBI πίστευε ότι κάποιος άλλος, εκτός του Petraeus είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του για να αρχίσει μια έρευνα πάνω σε αυτό;

Η Wall Street Journal , επίσης, ανάφερε ότι το FBI πιστεύει ότι το πρόσωπο που είχε προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό ήταν είτε η βιογράφος Paula Broadwell, με την οποία ο Petraeus είχε δεσμό, ή “κάποιος από το στενό της περιβάλλον.” Επίσης αναπάντητο είναι το γιατί το FBI είχε πρόσβαση στο προσωπικό email του διευθυντή της CIA για αρκετούς μήνες , χωρίς να τον προειδοποιήσει για την πιθανή παραβίαση του λογαριασμού του. Ένας λογαριασμός του Gmail που ανήκει στον διευθυντή της  CIA θα είχε αναμφίβολα πολλά μέτρα ασφαλείας που θα καθιστούσαν λιγότερο πιθανό ένα hacking. Μπορούμε να αναρωτηθούμε αν το Gmail του είχε ενεργοποιημένο το  two-step authentication.

Η συγκλονιστική παραίτηση του Petraeus ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας σχετικά με τη συμμετοχή της CIA στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012 στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s