Αναζητώντας ευπάθειες στα συστήματα SCADA – Ευπαθή σε διαδικτυακές επιθέσεις

Ilon1003 Αναζητώντας ευπάθειες στα συστήματα SCADA – Ευπαθή σε διαδικτυακές επιθέσεις

Η περίπτωση του Stuxnet θεωρείται από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, η πρώτη ενέργεια πολέμου στον κυβερνοχώρο, καθώς αποτελεί ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χτυπήσει τα συστήματα SCADA μέσα σε πυρηνικά εργοστάσια στο Ιράν.

Το περιστατικό αυτό έχει σημάνει συναγερμό στη διεθνή κοινότητα ασφάλειας σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από μια ενδεχόμενη διαδικτυακή επίθεση εναντίον συστημάτων εποπτικού ελέγχου και διαχείρισης δεδομένων σε βιομηχανικό περιβάλλον.

Τα συστήματα SCADA χρησιμοποιούνται σε σχεδόν κάθε βιομηχανικό σύστημα ελέγχου (ICS) που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των βιομηχανικών διαδικασιών, που είναι πιθανοί στόχοι μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, όπως σε κρίσιμες υποδομές ή σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Η βιομηχανικη παραγωγή, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού,  η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και τα μεγάλα συστήματα επικοινωνίας θεωρούνται κρίσιμες υποδομές για κάθε χώρα και αποτελούν πρώτης τάξεως στόχους για διαδικτυακές επιθέσεις.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s