Στροφή των Ελλήνων στα προσιτά Smartphones

Στα smartphones και ιδίως εκείνα που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ στρέφονται όλο και περισσότεροι οι Έλληνες καταναλωτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 7 πρώτους μήνες του 2013 (Ιανουάριος – Ιούλιος) το 52% των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που πουλήθηκαν ήταν “έξυπνα”, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2012 ήταν στο 44%. Συνολικά, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διετέθησαν περίπου 833.000 smartphones.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πάντως πως η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών που διατίθενται έχουν σχετικά χαμηλές τιμές. Συγκεκριμένα, το 48% των πωληθέντων smartphones κόστιζε κάτω από 150 ευρώ, ενώ συνολικά το 74% είχε τιμή πώλησης κάτω από τα 200 ευρώ!

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το μερίδιο του Google Android, όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα, έφθασε στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013 στο εντυπωσιακό 81,4% (από 75,2% το αντίστοιχο διάστημα του 2012), με εκείνο του Apple iOS να πέφτει στο 10,2% από 15,4%. Τα ποσοστά του Blackberry έχουν σχεδόν εξανεμισθεί, ενώ μικρή άνοδο παρουσιάζει το Windows Phone της Microsoft.

Σε άνοδο βρίσκονται και τα tablets, καθώς έχουν φθάσει να πωλούνται περίπου 30.000 κάθε μήνα.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s