Μετά από 16 χρόνια λέμε αντίο στον ιστορικό Winamp media player

Τέλος εποχής για έναν από τους πιο ιστορικούς και πάλαι ποτέ δημοφιλείς media players, το Winamp, του οποίου η λειτουργία σταματά επισήμως στις 20 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε. Η AOL, η οποία είχε εξαγοράσει την κατασκευάστρια εταιρεία του Winamp, τη Nullsoft, ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του πως σταματά τη μουσική υπηρεσία στις 20 του επόμενου μήνα.
Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει το website, Winamp.com, τα σχετικά Web services, και βεβαίως τον ιστορικό Winamp Media player. Το Winamp ξεκίνησε το 1997 σαν media player και γρήγορα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και σχεδόν… συνώνυμο με την αναπαραγωγή των μουσικών αρχείων MP3 που τότε ξεκίνησαν να διαδίδονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Κατόπιν, πολλά νέα προγράμματα αναπαραγωγής προσπάθησαν να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγορά, ενώ η εξέλιξη των online υπηρεσιών music streaming, τα τελευταία χρόνια έστρεψε την πλειοψηφία των χρηστών προς αυτή τη συνήθεια, όσον αφορά στην ακρόαση μουσικής.

Παρά το γεγονός πως με την πάροδο των χρόνων προστέθηκαν νέες λειτουργίες και δυνατότητες στο Winamp, δεν κατάφερε να διατηρήσει την αίγλη του και να παραμείνει ανταγωνιστικός και ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως φαίνεται.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s