Επιστήμονες δημιουργούν malware που επικοινωνεί μέσω ήχου

Επιστήμονες στο Fraunhofer Institute for Communication κατάφεραν να αναπτύξουν στο εργαστήριο ένα malware, το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει με παραπλήσιες μηχανές μέσω του …αέρα! Συγκεκριμένα, η επικοινωνία γίνεται μέσω ηχείων φορητών υπολογιστών και μικροφώνων και προσέξτε: οι υπολογιστές δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο δίκτυο, ή σε κανένα δίκτυο. Απλά πρέπει να είναι το πολύ σε απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, επίσης, ότι μπορούν να άρουν αυτόν τον περιορισμό με τη δημιουργία ακουστικού πλέγματος δικτύου επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια επικοινωνίας! Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που αυτή η ιδέα χρησιμοποιείται αφού βασίζεται στη μέθοδο επικοινωνίας υπολογιστών υποβρύχια  – όχι για malware, βέβαια.

Το θετικό μέχρι στιγμής αυτής της εφεύρεσης είναι ότι η ταχύτητες μεταφοράς είναι απελπιστικά μικρές: 20 bits το δευτερόλεπτο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή προς το παρόν αν και στο εργαστήριο έχουν καταφέρει να μοιραστούν κωδικοί ασύρματα με αυτή τη μέθοδο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εφεύρεση αυτή εδώ.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s