Λογισμικό ανίχνευσης τάσεων από την INSCOM

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα επιδιώκει να διεκπεραιώσει η Διοίκηση Πληροφοριών και Ασφάλειας των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Intelligence and Security Command, INSCOM). Το Τμήμα Εργολαβιών της INSOCM προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό μέσω του οποίου ανακοίνωσε ότι θέλει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το εν λόγω λογισμικό που θα της επιτρέπει να χρησιμοποιεί ανώνυμα τις κοινωνικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης και open-source πληροφορίες, σε 40 χώρες και σε 66 γλώσσες και μέσω του οποίου θα είναι σε θέση να εντοπίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια, τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές τάσεις, ανά το παγκόσμιο.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών, όπως και οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας γενικότερα, αναγνωρίζουν την αξία των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά στον εντοπισμό των κοινωνικών τάσεων, το κοινό αίσθημα και γενικά, τις τάσεις που επικρατούν σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η προκήρυξη της INSCOM αναφέρει ότι ψάχνει για το εργαλείο που μπορεί να εκτελέσει analytics σε δεδομένα από μια ευμετάβλητη λίστα με 40 χώρες και την παρακολούθηση των τάσεων έως και σε 10 θεματικές ενοτήτες, συμπεριλαμβανομένου των πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών, κοινωνικών, των υποδομών και των πληροφοριακών συστημάτων των ξένων κρατών. Το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του όλου εγχειρήματος της INSCOM είναι ότι προτίθεται, μέσω των αναλύσεων, να προβαίνει σε στρατηγικές προβλέψεις (strategic forecasting).

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις γλώσσες λειτουργίας του λογισμικού ανίχνευσης τάσεων ανά το παγκόσμιο, βρίσκονται και τα ελληνικά. Με άλλα λόγια, το λογισμικό της INSCOM πρόκειται να ανιχνεύει ανώνυμα, μέσω των Ελλήνων χρηστών των διαδικτυακών πλατφορμών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές τάσεις που επικρατούν ανά πάσα στιγμή στον ελληνικό χώρο και ακολούθως, βάση της διασταύρωσης των αναλυτικών στοιχείων, θα είναι σε θέση να εξάγονται στρατηγικές προβλέψεις για το μέλλον.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s