Γαλλία: Φοβισμένη απ’ τις μαζικές επιθέσεις στα δίκτυα, επενδύει

switch

Στην επένδυση του πολύ σημαντικού ποσού των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προχωράει η Γαλλία, αφού πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ανησυχούν από την ολοένα και αυξανόμενη απειλή εναντίον της πληροφορικής υποδομής της χώρας, αναβιβάζοντας έναν απλό κίνδυνο σε στρατηγική προτεραιότητα…

Το κονδύλι θα εκταμιευθεί από τον αμυντικό προϋπολογισμό, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας στην εφημερίδα «Les Echos», το 2013 καταγράφηκαν 780 σοβαρές επιθέσεις στους υπολογιστές μόνο στο υπουργείο Άμυνας, ενώ το 2011 για παράδειγμα, τα περιστατικά ήταν μόλις 195 συνολικά.

Δράστες είναι τόσο ξένες μυστικές υπηρεσίες, αλλά και οργανώσεις ακτιβιστών διαφορετικής προέλευσης. Προφανώς θα αυξηθεί και το προσωπικό που ασχολείται με την άμυνα στις επιθέσεις μέσω διαδικτύου. Εάν προκύψει η οποιαδήποτε σοβαρή εμπλοκή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τα πληροφορικά δίκτυα είναι βέβαιο ότι θα δεχθούν μαζικές επιθέσεις.

Η επένδυση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι κολοσσιαία, αφού αρκεί να αναφερθεί ότι ο αντίστοιχος αμερικανικός προϋπολογισμός της αρμόδιας Διοίκησης (US Cyber Command), ενώ υπερδιπλασιάστηκε για το 2014, θα ανέλθει στο ύψος των 447 εκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια, οι Γάλλοι θα επενδύσουν το ποσό σε βάθος χρόνου.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.