Διεθνείς αντιδράσεις για την απαγόρευση του Twitter στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέκλεισε πρόσφατα την πρόσβαση στο Twitter κατά διαταγήν της δικαιοσύνης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Το Τwitter ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ένα απλό μέτρο για την παράκαμψη του αποκλεισμού μέσω text messaging και δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στους 10 εκατομμύρια χρήστες της Τουρκίας:

“Συμπαραστεκόμαστε στους χρήστες μας στην Τουρκία που βασίζονται στο Twitter για τις επικοινωνίες τους. Ελπίζουμε να έχουν πλήρη πρόσβαση πολύ σύντομα”.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αντιδράσει στο ζήτημα, μέσω της επίτροπου Neelie Kroes, η οποία είναι υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα: “Ο τουρκικός λαός και η διεθνής κοινότητα θα δουν αυτή την κίνηση ως λογοκρισία. Είναι”, δήλωσε.

Ο Λευκός Οίκος έλαβε επίσης θέση, επικρίνοντας την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού:

“Είμαστε αντίθετοι με τον περιορισμό της πρόσβασης των Τούρκων πολιτών στην πληροφόρηση, γεγονός που υπονομεύει τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι και είναι αντίθετο προς τις αρχές της ανοικτής διακυβέρνησης, που είναι κρίσιμης σημασίας για το δημοκρατικό πολίτευμα και τα οικουμενικά δικαιώματα”.

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν επίσης τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου, επιτρέποντας την ανεξάρτητη και αδέσμευτη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης όλων των ειδών και να στηρίξουν τους πολίτες στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την πλήρη πρόσβαση στο Twitter.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s