Η Vodafone αναφέρει πως κυβερνήσεις παρακολουθούν πολίτες μέσω των δικτύων της

Σοκ διεθνώς προκαλεί έκθεση της Vodafone που ομολογεί ότι κρατικές υπηρεσίες, ακόμη και χωρίς την άδειά της, υποκλέπτουν και καταγράφουν τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτών.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν εγκαταστήσει στο δίκτυό της, όπως και στα δίκτυα άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων, συστήματα άμεσης πρόσβασης, μέσω των οποίων έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής ακόμη και χωρίς να ενημερώσουν την εταιρεία.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο Guardian, βασισμένα στα δεδομένα της Vodafone και κυβερνητικών πηγών, έχουν υποβληθεί 8.602 αιτήματα για πρόσβαση σε στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων πελατών της εταιρίας, για το έτος 2013.

Δημοσιεύοντας μια 20σέλιδη Έκθεση Γνωστοποίησης αναφορικά με τις μαζικές παρακολουθήσεις των κυβερνήσεων, η εταιρία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά την κινεζική China Mobile, υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές υποκλοπές χρησιμοποιούνται ευρέως στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Vodafone υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές αρχές έχουν τη δυνατότητα όχι απλά της παρακολούθησης, αλλά και της καταγραφής των συνομιλιών, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν και τη θέση του κινητού του πολίτη.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s