Η CIA «τουιτάρει», η ΕΕ «βάζει στον πάγο» Google και Facebook

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να αρνηθούν το πρώτο τους tweet» – Η Ευρώπη καλεί τις εταιρείες-κολοσσούς του Διαδικτύου να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους

Στην «οικογένεια» των social media μπήκε πλέον και η CIA.  Όπως ήταν φυσικό, το πρώτο χιουμοριστικό τουιτάρισμα σάρωσε στο Διαδίκτυο…

Το πρώτο tweet της CIA που έγινε την Παρασκευή λέει απλά: «Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να αρνηθούμε ότι αυτό είναι το πρώτο μας tweet».

Μέσα στις δύο πρώτες ώρες, το συγκεκριμένο μήνυμα της CIA έγινε «retweet» 85.000 φορές και η CIA απέκτησε πάνω από 105.000 followers.

Εκτός από το Twitter, η CIA την Παρασκευή δημιούργησε και λογαριασμό στο Facebook.

Ένα Facebook, το οποίο, μαζί με την Google και άλλους κολοσσούς του Διαδικτύου, καλείται πλέον να σεβαστεί την ιδιωτικότητα των χρηστών του, έπειτα από σχετική απόφαση της Κομισιόν.

Τι προβλέπει, ωστόσο, η απόφαση αυτή; Ότι οι εταιρείες που εδρεύουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως συμφώνησαν την Παρασκευή οι υπουργοί Δικαιοσύνης.

Η συμφωνία που αναγκάζει εταιρείες-κολοσσούς του Διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των νόμων περί ιδιωτικότητας.

Όλα αυτά, την ώρα που ο βρετανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, Vodafone, αποκάλυψε σε νέα έκθεσή της πως κάποιες κυβερνήσεις είχαν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της, προκειμένου να υποκλέπτουν τις επικοινωνίες των πελατών της.
Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s