Είναι και ήταν παντού …και στην ΠΓΔΜ η διαβόητη NSA

nsa

Και στα Σκόπια εκτελούσε παρακολουθήσεις η NSA, όπως αποκαλύφθηκε από νέα διαρροή στοιχείων που έφερε στο φως ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία για να κάνει την παραμικρή δήλωση επί του προκειμένου.

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως κάνουν λόγο για ένα ευρύ σχέδιο παρακολουθήσεων της NSA, με την κωδική ονομασία «RAMPART-A». Βάσει του σχεδίου αυτού οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες, e-mail και διαδικτυακές συνομιλίες, με τη μυστική συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών 33 ακόμα χωρών, σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ, αλλά και η Κροατία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα!

Οι Αμερικανοί επίσης, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα νέα στοιχεία. Ο πρώην επικεφαλής της σκοπιανής υπηρεσίας πληροφοριών, Κίρε Ναούμοφ, ουσιαστικά παραδέχτηκε το γεγονός, λέγοντας ότι η ΠΓΔΜ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας Dagbladet, η οποία και έφερε στο φως τα νέα στοιχεία, οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει με τις κυβερνήσεις πολλών χωρών για τις παρακολουθήσεις, με σκοπό να παρακολουθούν, σχεδόν, όλον τον κόσμο, μέσω τον λιγότερων διαδικτυακών πυλών.

Μεγάλο μέρος της ελεγχόμενης διαδικτυακής επικοινωνίας κατευθυνόταν προς έλεγχο, απευθείας στις ΗΠΑ. Το λοιπό μέρος ελεγχόταν σε χώρες κλειδιά. Αν από το σύστημα των χωρών αυτών διακινούνταν σημαντικά στοιχεία η αξία της χώρας αυτής αναβαθμιζόνταν για τη NSA.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s