Εσείς μπορεί να κάνετε διακοπές, οι hackers όμως; όχι!

Έτσι λοιπόν επειδή οι διαρροές, οι μη- εξουσιοδοτημένες προσβάσεις και τα κενά ασφαλείας μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και τον Αύγουστο, η ESET δημοσίευσε έναν κατάλογο σημαντικών υποδείξεων, επισημάνσεων και συμβουλών για τους χρήστες.

Προκειμένου να έχουμε όλοι ένα όμορφο καλοκαίρι …μακριά από spam, trolls, malwares και phishers.

1. Απενεργοποίηση Bluetooth, NFC και WiFi στα tablet και τα smartphone, όταν δεν τα χρειάζεστε. λόγος απλός και για εξοικονόμηση ενέργειας- μπαταρίας, αλλά και για να μην μπορούν άλλες συσκευές να συνδεθούν με τη δική σας ανά πάσα στιγμή. Ιδιαίτερη προσοχή στη σύνδεση με δημόσια ασύρματα δίκτυα.

2. Βάλτε passwords σε όσες συσκευές αποφασίσετε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση κλοπής, ο κλέφτης δυσκολεύεται στην πρόσβαση των προσωπικών σας δεδομένων: φωτογραφιών, αρχείων, video.

3. Συχνή ενημέρωση και update ανά τακτά χρονικά διαστήματα των λειτουργικών σας. Εγκατάσταση patches και –πριν φύγετε- να έχετε τουλάχιστον ένα backup του καταλόγου και των φωτογραφικών σας αρχείων.

4. Η φόρτιση δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται. Λόγω του ότι δεν είναι όλες οι πρίζες ασφαλείς, καλύτερο θα ήταν να κουβαλάτε μαζί σας έναν μετασχηματιστή AC ή επιπλέον μπαταρία. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε την απευθείας σύνδεση  μέσω USB, η οποία αφήνει εκτεθειμένη τη συσκευή σας σε ανεπιθύμητες εγκαταστάσεις προγραμμάτων ή ακόμα και σε κλοπή δεδομένων.

5. Παρ’ ολ’ αυτά, αν χρειαστεί να συνδέσετε smartphone, tablet ή κάποια από τα μέσα αποθήκευσης (κάρτα μνήμης, στικάκι usb) σε κοινόχρηστο ή ξένο υπολογιστή, όταν σας τα επιστρέψουν κάντε έλεγχο, ότι οι λειτουργίες autorun και autoplay είναι απενεργοποιημένες. Ιδανικά, θα πρέπει όταν γυρίσετε να κάνετε και ένα format.

6. Εγκατάσταση του λογισμικού anti-theft συνίσταται, ώστε ακόμη και στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής, η πιθανότητα εύρεσης του tablet ή του smartphone να είναι αυξημένη.

7. Αν μένετε σε ξενοδοχείο με ειδικούς χώρους φύλαξης, καλό θα ήταν να ασφαλίσετε εκεί τις συσκευές σας με κωδικό.

8. Κάντε upload φωτογραφίες και video των διακοπών σας, όσο πιο συχνά μπορείτε. Έτσι, ώστε εάν υπάρξει θέμα με τη  συσκευή, την κάρτα SD ή το σκληρό σας, να μην έχετε χάσει τις αναμνήσεις των διακοπών σας.

9. Μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές σας, μην παραλείψετε – πριν εισάγετε τις συσκευές σας στο οικιακό ή εταιρικό σας δίκτυο- ένα γενικό τσεκ, κάνοντας μια σάρωση για την αποφυγή κακόβουλων προγραμμάτων ή αρχείων.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.