Η Google επιδεικνύει το δικό της drone για την αερομεταφορά εμπορευμάτων

H Google έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου δοκιμασμένου εγχειρήματός της για την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Μπορεί να απέχουμε χρόνια από την εποχή που τα drones θα αναλάβουν τις μεταφορές εμπορευμάτων, εντούτοις αυτό μοιάζει να είναι το πρότυπο από το οποίο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, δηλώνει ο Nicholas Roy, επικεφαλής του Project Wing στο Google X.


To πρότυπο drone κατασκευάστηκε και η ομάδα ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της αυτόνομης αερομεταφοράς από το μακρινό Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Με επιτυχία μεταφέρθηκαν μικροαντικείμενα (μέγιστου βάρους 1,5 κιλού) σε δύο κοντινούς προορισμούς (από μια φάρμα σε μια άλλη, γειτονική). To ιπτάμενο αυτόνομο όχημα έχει άνοιγμα φτερών 1,5 μέτρο, τέσσερις ηλεκτρικές έλικες και βάρος 8,5 κιλά.

Τώρα η ομάδα του ερευνητικού εργαστηρίου της Google, Google X, από την οποία αναπτύχθηκε και το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, αναζητά συνεργάτες για την μετατροπή του προτύπου σε εμπορικό προϊόν.

Με την ασφαλή αερομεταφορά εμπορευμάτων μέσω drone ασχολείται επίσης το Amazon για να παρέχει την υπηρεσία Amazon Prime Air, αναμένοντας το 2015 σχετική άδεια από την FAA.

Εν τω μεταξύ, η αρμόδια Αρχή για την σχετική αδειοδότηση καθιστά ολοένα πιο αυστηρούς τους κανόνες για τα drone, για λόγους ασφαλείας. Οι νέοι κανόνες της FAA επιβάλλουν στους χειριστές ιδιωτικών drone να διατηρούν πάντα την άμεση οπτική επαφή με το αεροσκάφος χωρίς να χρησιμοποιούν κιάλια, κάμερες ενσωματωμένες στο αεροσκάφος ή άλλα οπτικά βοηθήματα.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.