Αντίο Messenger, μας κράτησες καλή παρέα

microsoft

Για πολλά-πολλά χρόνιά ο messenger της Microsoft αποτελούσε την προτιμώμενη λύση επικοινωνίας – μέσω της άμεσης ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων – για εκατομμύρια χρήστες. Συνδυάζοντας ένα απλό, εύχρηστο περιβάλλον, με πραγματικά υψηλές ταχύτητες λειτουργίας, και έχοντας πίσω του το μεγάλο όνομα της μαμάς Microsoft, ο MSN Messenger κατάφερε να μετατραπεί σε μια μεγάλη επιτυχία, σε ένα από τα γνωστότερα προγράμματα του είδους του.

Με την πάροδο των χρόνων, όμως, την επέκταση των social media και την μετάβαση σε οπτικοακουστικές λύσεις επικοινωνίας, ο MSN Messenger πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η επικοινωνία μέσω γραπτού λόγου μέσα από αυτόν, όπως ακριβώς και η αντίστοιχη επικοινωνία μέσω “απλών SMS”, έδωσε την θέση της στα Twitter και Skype του σήμερα.

Έτσι τώρα, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, η Microsoft ανακοίνωσε πως “κλείνει” τον MSN Messenger. Εξάλλου, αφού το αρκετά δημοφιλέστερο πια Skype της ανήκει, και μπορεί να ολοκληρώσει και τις ίδιες λειτουργίες πέρα από την επικοινωνία μέσω φωνής και βίντεο, γιατί να αναλώνει πόρους δίχως λόγο για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής το κοινό της οποίας φθίνει συνεχώς;

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.