Επανεισαγωγή της Πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Την Πληροφορική, ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρόκειται να επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα, κ. Λοβέρδος δήλωσε σήμερα στο λογαριασμό του στο Facebook: «Δεν σκέφτομαι να κάνω καμία άλλη αλλαγή σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων , πέρα από την επανεισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής το οποίο θεωρώ απαραίτητο για την πρόσβαση των μαθητών στα τμήματα Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι».

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει και στη Βουλή την πρόθεσή του για την επαναφορά της Πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλάδικών Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής από τις Πανελλαδικές, τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση Κομμάτων, Βουλευτών, Πανεπιστημιακών Καθηγητών, Σχολικών Συμβούλων, Επιστημονικών Ενώσεων Πληροφορικής, αλλά και των άμεσα ενδιαφερόμενων Μαθητών και Γονέων, όπως εκφράσθηκε στην Δημόσια Διαβούλευση το καλοκαίρι του 2013.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s