Πρώτη ταξιαρχία κυβερνο-προστασίας για τις ΗΠΑ

01011100

Την πρώτη Ταξιαρχία Κυβερνο-Προστασίας (Cyber Protection Brigade), τον πρώτο σχηματισμό του τύπου, ενεργοποίησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 ο Στρατός των ΗΠΑ στο Fort Gordon της πολιτείας της Γεωργίας.

Τη διοίκηση της ταξιαρχίας ανέλαβε ο συνταγματάρχης Donald Bray που παρέλαβε από τον αντισυνταγματάρχη Philippe Persaud ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα διοικητή κατά τη διάρκεια της συγκρότησης της και που πλέον θα αναλάβει τα καθήκοντα του υποδιοικητή. Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Edward Cardon, διοικητή της Κυβερνο-Διοίκησης Στρατού (Army Cyber Command) η ενεργοποίηση της ταξιαρχίας αντιπροσωπεύει τη μεγάλη επένδυση του Στρατού των ΗΠΑ στην απόκτηση επιχειρησιακών ικανοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Από πλευράς οργάνωσης η Ταξιαρχία Κυβερνο-Προστασίας αποτελείται από Ομάδες Κυβερνο-Προστασίας (Cyber Protection Teams) στελεχωμένες από στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Συνολικά η ταξιαρχία θα διαθέτει 20 από τις προαναφερθείσες ομάδες που η καθεμία τους θα αποτελείται από 39 άτομα. Οι ομάδες, που έχουν εκπαιδευτεί σε διακλαδικό πρότυπο, θα μπορούν να διεξάγουν αμυντικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο προς υποστήριξη διακλαδικών και κλαδικών (Στρατού) επιχειρήσεων.

Το προσωπικό της ταξιαρχίας στη συντριπτική του πλειοψηφία θα κατέχει την ειδικότητα 25D (cyber network defender, «υπερασπιστή κυβερνο-δικτύων»). Σήμερα ο Στρατός των ΗΠΑ διαθέτει περισσότερα από 700 άτομα που κατέχουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα που διατίθενται σε έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό στον βαθμό του επιλοχία και αρχιλοχία. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ειδικότητας τα μέλη των ομάδων κυβερνο-προστασίας λαμβάνουν έναν επιπλέον ενδείκτη ικανοτήτων κυβερνοχώρου, τον «E4».

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.