Μόνο 100 ικανότατοι χάκερ πίσω από το παγκόσμιο e-γκλημα

Ο επικεφαλής της Europol, Τρόελς Όερτινγκ, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, εκτίμησε πως πίσω από το παγκόσμιο ηλεκτρονικό έγκλημα κρύβονται «όχι παραπάνω από 100 ικανότατοι χάκερς».

«Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε ποιοι είναι, και εάν καταφέρουμε τελικά να τους περιορίσουμε, οι υπόλοιποι απλώς θα ακολουθήσουν», αποκάλυψε ο Τρόελς Όερτινγκ, τονίζοντας πως «ο αριθμός των ελάχιστων σήμερα χάκερ παρουσιάζει ανοδικές τάσεις».

Αν και για την ώρα η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών είναι ικανοποιητική, οι χακερς μοιάζει να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες υποδομές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε ολοένα και περισσότερους οργανισμούς. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς πωλούν διαδικτυακά τις υπηρεσίες τους, δίνοντας παγκόσμιες διαστάσεις στο εκάστοτε ηλεκτρονικό έγκλημα.

Ο επικεφαλής της Europol αναγνώρισε πως η μεγαλύτερη πρόκληση του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι ότι δεν περιορίζεται από κρατικά σύνορα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν απαιτείται η φυσική παρουσία ενός εγκληματία στον τόπο του εγκλήματος και έτσι οι αρχές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν παρωχημένα στρατηγικά μοντέλα, για την αντιμετώπιση του εξ αποστάσεως εγκλήματος».

«Η γεωμετρική αύξηση χρηστών και υπηρεσιών στον ιστό, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του ελέγχου της νομιμότητας. Ο Τρόελς Όερτινγκ επεσήμανε ότι η πλειοψηφία αυτών των «ολίγων» εγκληματιών εντοπίζονται στον ρωσόφωνο κόσμο, με του οποίου τις αρχές «η συνεργασία με τη Europol δεν είναι ακριβώς αγαστή».

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.