Η Cisco θέλει να θέσει τέλος στο «πειρατικό» streaming

cisco_logo

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της βιομηχανίας του θεάματος σήμερα, είναι η σύγχρονη μορφή πειρατείας, που βασίζεται σε διάφορες πλατφόρμες streaming περιεχομένου, το οποίο βέβαια διανέμεται παράνομα.

Κακά τα ψέματα, λύσεις όπως το Popcorn Time ή το Kodi έχουν πρακτικά εκτοπίσει την πρακτική “κατεβάσματος” πειρατικού υλικού μέσω του πρωτοκόλλου Bittorrent και προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο στις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα websites φιλοξενίας και αναζήτησης αρχείων torrent, οι υπηρεσίες streaming είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, πολύ δύσκολο να διωχθούν νομικά.

Όμως η γνωστή Cisco, που αναπτύσσει κυρίως δικτυακές τεχνολογίες και εξοπλισμό, θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει δυναμικά το φαινόμενο του παράνομου streaming. Με το σύστημα SPP [Streaming Piracy Prevention], η Cisco ισχυρίζεται ότι μπορεί να εντοπίσει σε πραγματικό χρόνο τις πηγές τέτοιου υλικού και να διακόψει επιτόπου τη λειτουργία τους, αποτρέποντας έτσι την αναμετάδοση του αρχικού περιεχομένου σε χιλιάδες επιπλέον χρήστες.

Το σύστημα βασίζεται σε ψηφιακό υδατογράφημα, το οποίο ενσωματώνεται στο αρχικό υλικό και που μπορεί να εντοπιστεί από το λογισμικό της Cisco, αλλά όχι από τον χρήστη. Με βάση αυτό, μπορεί να διαπιστωθεί το ποια είναι η πηγή ενός stream και αυτόματα να μπλοκαριστεί.

Για την ανάπτυξης του συστήματος, η Cisco συνεργάζεται με την εταιρεία Friends MTS από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.