Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια

Οι κυβερνοεπιθέσεις συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή για κυβερνήσεις και εταιρίες παγκοσμίως και είναι αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον την παρούσα δεκαετία, εκτιμά η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, η υπουργός υποστήριξε πως η αποσταθεροποίηση επιχειρήσεων και κυβερνήσεων δια της στοχοποίησης ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων δείχνει πως οι κυβερνοεπιθέσεις είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια σταθερότητα.

Οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις NotPetya και WannaCry καθιστούν σαφές ότι σε αυτόν τον διαφορετικού είδους πόλεμο –αλλά πάντα πόλεμο– όποιος μπορεί να κλέψει πληροφορίες έχει και την δύναμη. «Οι κυβερνοαπειλές είναι η μοναδική παγκόσμια απειλή καθώς όποιον αντίπαλο και να σκεφτείς, ακόμη και το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιεί τον κυβερνοχώρο για να μας πολεμήσει» είπε χαρακτηριστικά η κα φον ντερ Λάιν. Αν η φράση «όποιον αντίπαλο και να σκεφτείς» ήταν μια… έμμεση αναφορά στην Ρωσία, η οποία επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως μέσον αποσταθεροποίησης, αυτό δεν αποσαφηνίσθηκε.

Κυβερνήσεις και διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι εντείνουν τις προσπάθειές τους να προστατέψουν τα δίκτυά τους από παρόμοιες επιθέσεις, παράλληλα όμως κάποιοι περνούν στην αντεπίθεση: το Ηνωμένο Βασίλειο, παραδείγματος χάριν, φέρεται να χρησιμοποιεί cyber warfare εναντίον του Ισλαμικού Κράτους το οποίο είχε μετατρέψει το Διαδίκτυο σε όπλο. «Αυτή η δεκαετία θα είναι δεκαετία προόδου στην κυβερνοασφάλεια και την θέσπιση κανόνων στην πληροφόρηση» υποστήριξε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.

Η συνέχεια εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.